tisdag 19 februari 2008

Egna öler på fat och jäsning!

Då jag brygger öl själv har man ju alltid lite sånt på gång också. För tillfället ser det ut såhär:
1 st American Pale Ale på jäsning/klarning (bryggdatum var: 7/2-08)
1 st American Pale Ale på fat 4,1% (lagd på fat 31/12-07)
1 st Porter på fat 6,0% (lagd på fat 31/12-07)
1 st Belgian Strong Ale, 8,3% (lagd på fat 6/2-08)

Portern behöver givetvis lagras längre, men den börjar balanseras ganska bra. APA:n på 4,1% är egentligen en bryggd som jag misslyckades lite med men som jag inte hade hjärta att hälla ut, och tur var det, för efter 1,5 månad på fat har den visat sig bli en helt ok vardagsöl!

Belgaren känns som ett långtidsprojekt, lär behöva lagras i minst 3-4 månader innan den är klar för att smakas, om man kan hålla sig så länge...

Inga kommentarer: